Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ζωγραφική παιδικών χώρων




Ο nicola d. γεννήθηκε και εργάζεται στο Πειραιά
1981 - 1983 Σπουδές στο εργαστήριο ζωγραφικής του δήμου Δραπετσώνας
1983 - 1989 Ιδιαίτερα μαθήματα ζωγραφικής από τον θαλασσογράφο ζωγράφο Γιάννη Θεόφιλου
1984 Πρώτη απονομή χρυσού μεταλλίου σε Πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής
1985 Δεύτερη απονομή χρυσού μεταλλίου σε Πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής
1987 Απονομή 1ου βραβείου σε διαγωνισμό ζωγραφικής
1991 Αποφοίτησε από το Πολυκλαδικό Λύκειο Πειραιά ( κλάδος εφαρμοσμένων τεχνών )
1993 - 1999 Σπουδές στην Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών ( τμήμα σχεδιασμού εσωτερικών χώρων ), Τ.Ε.Ι Αθηνών. Μελέτη και πτυχιακή εργασία με θέμα "Η Εικαστική θεώρηση της Λαϊκής Επιγραφής" υπό την καθοδήγηση του δασκάλου του, ζωγράφου Γρατσία Δημήτρη.
1995 Σπουδές στην σχολή καλών τεχνών ( facultad de bellas artes ) στο Μπιλμπάο / Ισπανία ( τμήματα ελευθέρου σχεδίου, ζωγραφικής, ανατομίας, εσωτερικού σχεδιασμού και σκηνογραφίας )
1998 Συνεργασία με γραφείο Εσωτερικού σχεδιασμού στην Αθήνα
2001 Συνεργασία με το γραφείο Εσωτερικού σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικής ΑΙΕΝ ( architect design & construction area )
2003 Δημιουργία του Καλλιτεχνικού γραφείου B274BEES children's room wallpaintings
2006 - 2007 Συνεργασία με το τηλεοπτικό κανάλι MEGA CHANNEL και ζωγραφική σε 2 σήριαλ "Μπαμπά μη τρέχεις" & "Άγρια παιδιά". 
 
 
 
 
Η αίσθηση της καλλιτεχνικής δημιουργίας στο παιδικό δωμάτιο και γενικότερα στον παιδικό χώρο, αποτελεί πηγή έμπνευσης για εμάς που σκοπό έχει την όσο αισθητικά καλύτερη και συνάμα πληρέστερη εικόνα του. Ένας σκοπός και μια εικόνα που λειτουργούν καταλυτικά πάνω στη σωστή και πλήρη ανάπτυξη του παιδιού μέσα στο χώρο που κινείται, παίζει και περνάει τις περισσότερες ώρες στα πρώτα του χρόνια.
 
Είναι σημαντικό που μπορούμε και δημιουργούμε εικόνες και συνθέσεις εμπνευσμένες από φανταστικούς κόσμους και καταστάσεις ιδανικά πλασμένες για τα παιδιά, γεμάτες χρώματα, φιγούρες, συναισθήματα γαλήνης, χαράς και δημιουργικής φαντασίας. Είναι έτσι μια επιπλέον χαρά για εμάς να επιχειρούμε να του δώσουμε πρόσθετα κίνητρα και μια περαιτέρω ώθηση στο ξεκίνημα του μέσω της ζωγραφικής μας για να ονειρευτεί και να οδηγήσει τη φαντασία του σε καταστάσεις ιδανικές και παιδικά πλασμένες.
 
Μια προσπάθεια που ίσως και πολλές φορές αποφέρει προβληματισμό στους γονείς για το πως και με ποιόν τρόπο από μόνοι τους θα μπορέσουν να δημιουργήσουν στο παιδικό δωμάτιο την εικόνα που φαντάζονται και επίσης οι ίδιοι θα ήθελαν να είχαν αλλά λόγω κόστους ήταν απαγορευτικό. Ένα σημείο πολύ ευαίσθητο και πολύ λεπτό το οποίο είναι αντιθέτως και ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σ' εμάς και τους ίδιους.
 
Οι χειροποίητες δημιουργίες είναι τις περισσότερες φορές οικονομικώς ακατάλληλες για τους ενδιαφερόμενους αφού ο κάθε καλλιτέχνης κοστολογεί όπως και όσο σκέφτεται ο ίδιος τα έργα του και τη δουλεία του. Οι ζωγραφικές μας παρεμβάσεις στους παιδικούς χώρους είναι ένα σημείο που συμβάλλουμε κ' επιδιώκουμε να μην υπάρχει το παραμικρό εμπόδιο και κανένας ενδοιασμός από τους γονείς, διότι το οικονομικό σκέλος της δουλείας μας είναι άκρως φιλικό, προσθέτοντας έτσι κ' εμείς με τη σειρά μας κάποιες μεγάλες πινελιές μαζί πάντα με την εκάστοτε επίπλωση στην συνολική και ιδανική εικόνα του παιδικού δωματίου.
 
Άλλωστε η καλύτερη και μεγαλύτερη πληρωμή ενός καλλιτέχνη είναι η θετική αντιμετώπιση του έργου του απ' τον πελάτη, που στη συγκεκριμένη δουλεία μας γίνεται πάντα φίλος. Είναι τόσο ευαίσθητος ο στόχος και ο σκοπός και τόση μεγάλη η χαρά που μετά το τέλος κάθε δημιουργίας μας το αποτέλεσμα και η ικανοποίηση είναι αποτυπωμένη στα χείλη και στα μάτια των παιδιών, των ίδιων των γονιών και τέλος στα δικά μας, πράγμα που μας δίνει δύναμη και ενέργεια να συνεχίσουμε αυτό που έχουμε εδώ και χρόνια αρχίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου