Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Γιατί είναι υποψήφιος ? ? ? Απαντούν 3 νέοι άνθρωποι

Εμείς ρωτήσαμε 5 άπλα πράγματα και αυτοί απάντησαν , τα συμπεράσματα δικά σας ........

_______________________________________________________

ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ :Υποψήφιος Βουλευτής Α`Αθηνας Της Δημοκρατική Συμμαχία

1. Πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε ενεργά με την πολιτική;

- Πάντα ενδιαφερόμουν για τα κοινά, είτε στην αυτοδιοίκηση είτε σε σωματεία και επιμελητήρια. Θεώρησα, ωστόσο, ότι τώρα, που η χώρα μας περνά την δυσκολότερη ενδεχομένως κρίση στην μεταπολιτευτική της ιστορία, είναι χρέος όλων μας, και κυρίως των νέων ανθρώπων, να σηκωθούμε απ' τον καναπέ μας και να πάρουμε το μέλλον μας στα χέρια μας.

2.Τί τους απαντούσατε για την κατάσταση στην χώρα μας;

- Τους απαντώ καθημερινά ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Υπάρχει ελπίδα. Υπάρχει τρόπος να βγούμε από αυτό το τούνελ που λέγεται ύφεση. Αλλά αυτό προϋποθέτει ότι όλοι, ανεξαιρέτως, θα βάλουμε μυαλό και δεν αφήσουμε να πρυτανεύσουν οι φωνές της οργής και της αντίδρασης. Οφείλουμε να αλλάξουμε το κράτος και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι με μία ισχυρή παρουσία της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Βουλή.

3.Όσον αφορά την οικονομική πολιτική της χώρας, εκτιμάτε ότι υπάρχουν περιθώρια για αυστηρότερα μέτρα;

Εξαρτάται πως ορίζετε τα αυστηρότερα μέτρα. Εάν εννοείται περικοπές μισθών και συντάξεων και επιβολή φόρων, η απάντηση είναι σαφώς όχι. Ο Έλληνας πολίτης δεν αντέχει να πληρώσει άλλα χαράτσια, ούτε αντέχει περαιτέρω μείωση του εισοδήματος του, για τον απλούστατο λόγο ότι βρίσκεται πλέον σε τέτοια επίπεδα που ενίοτε δεν επαρκεί για τις πρωτογενείς ανάγκες. Αντιθέτως, πιστεύω ότι είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές στη χώρα, άμεσα, διότι εάν βρούμε πάλι προσχήματα, όπως έβρισκε για 2 χρόνια το ΠΑΣΟΚ, αναγκαστικά θα οδηγηθούμε σε περικοπές και θα μπούμε πιο βαθιά στην ύφεση.

4.Από την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου τι προσδοκάτε;

Ελπίζω ότι ο Ελληνικός λαός θα στείλει ένα ενιαίο μήνυμα, προς όλες τις κατευθύνσεις. Το μήνυμα αυτό θα πρέπει πρωτίστως να τιμωρεί τα δύο τέως μεγάλα κόμματα, τα οποία σαφώς δεν διδάχθησαν τίποτα από την κρίση και μόλις πριν διαλυθεί η Βουλή ψηφίζουν τροπολογίες προς εξυπηρέτηση των χρεών των κομμάτων και όχι των πολιτών. Επιπροσθέτως, πιστεύω πως ο λαός δεν θα παρασυρθεί απο τις φωνές των άκρων, απο όποια πτέρυγα και αν προέρχονται, διότι αυτό θα ήταν καταστροφή για τη χώρα. Τέλος, ελπίζω ότι οι Έλληνες θα δικαιώσουν τη Δημοκρατική Συμμαχία, η οποία εδώ και 2.5 χρόνια ακολουθεί το δρόμο της αλήθειας και πιέζει με τις οποίες δυνάμεις διαθέτει προς τη σωστή πορεία.

5.Όσον αφορά την εκλογικη περιφερεια στην οποία είστε υποψήφιος τι έχετε να προτείνετε;

Είμαι υποψήφιος στη Α' Αθηνών. Όπως αντιλαμβάνεστε, τα δύο σημαντικότερα προβλήματα της περιφέρειά μας είναι η λαθρομετανάστευση και η ανεργία. Για το μεν πρώτο, η πρότασή μου είναι συγκεκριμένη: πρέπει οπωσδήποτε να δημιουργηθούν Κέντρα Φιλοξενίας, τόσο για να αποσυμφοριστεί το κέντρο, όσο και για να σταλεί ένα μήνυμα προς τα έξω ότι η Ελλάδα χειρίζεται το θέμα σοβαρά. Βεβαίως, τα Κέντρα θα πρέπει να συνοδεύονται και από συμφωνίες επαναπατρισμού, αλλά και καλύτερη φύλαξη των συνόρων, εάν θέλουμε να έχουμε μακροπρόθεσμα αποτέλεσματα. Για το δε δεύτερο, η μόνη λύση που εγώ μπορώ να σκεφτώ είναι να γίνουν επενδύσεις, ούτως ώστε να ανοίξει η αγορά εργασίας. Το επενδυτικό περιβάλλον όμως δεν είναι κάτι απλό. Απαιτούνται κάποιες συνισταμένες, οι κυριότερες εκ των οποίων είναι ένα σταθερό φορολογικό σύστημα (με ορίζοντα 5ετίας), με ένα flat tax συντελεστή της τάξης του 20% και η υποχρέωση του κράτους να εξοφλεί έγκαιρα τις υποχρεώσεις του προς τις επιχειρήσεις, ούτως ώστε να μην τις καθιστά προβληματικές. Τέλος, έμφαση πρέπει να δοθεί και στα εργασιακά, όπου προτείνουμε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για τους νεοπροσλαμβανόμενους υπαλλήλους.

Μόνο έτσι θα βρουν δουλειά οι άνθρωποι, αλλάζοντας ΤΗ χώρα, όχι αλλάζοντας χώρα.

  Η προεκλογική περίοδος τελείωσε,μέσα στις λίγες ημέρες που είχα ως νέος υποψήφιος,σε μια περιφέρεια με δυσκολίες,με σοβαρά προβλήματα,με ηχηρά ονόματα,προσπάθησα να μη μπώ σε μια στείρα πολιτική αντιπαράθεση.Προσπάθησα να μη μπώ σε ατέρμονες συζητήσεις και παρελθοντολογία.Δε τύπωσα φυλλάδια,προσπάθησα να μιλήσω με όσο περισσότερο κόσμο,να περπατήσω σε κάθε γειτονιά της πόλης μας.Στηρίχτηκα σε φίλους,σε γνωστούς και προσπάθησα να μιλήσω με συγκεκριμένες προτάσεις,κοστολογημένες,ρεαλιστικές.Δε χώρισα τους φίλους μου σε γαλάζιους,πράσινους,πορτοκαλί.Η όποια διαφωνία μου ήταν πάνω σε συγκεκριμένες θέσεις,σε προτάσεις.Προσπάθησα να μιλήσω για το αύριο.Ελπίζω να είμαι μία απο τις τέσσερις επιλογές σας στην A’ Αθήνας.......



___________________________________________________________________________________

ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ :Υποψηφία Βουλευτής Α` Πειραιά και νήσων Με την Δημοκρατική Αριστερά 

1.Πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε ενεργά με την πολιτική;

Πάντα με ενδιέφερε η πολιτική. Στα φοιτητικά μου χρόνια ήμουν οργανωμένη στο Ρήγα Φεραίο τη νεολαία της ανανεωτικής αριστεράς που πρώτη είπε πολύ σημαντικά πράγματα για τη νεολαία και τα κινήματα. Αργότερα έμεινα για πολλά χρόνια εκτός κομμάτων γιατί κανένα δεν με εξέφραζε. Δυο εξελίξεις ωστόσο-μια ευχάριστη και μια ακραία προβληματική – με έκαναν να αναμειχθώ ενεργά. Η πρώτη ήταν η δημιουργία της Δημοκρατικής Αριστεράς που θεώρησα ότι ανανεώνει τις ελπίδες για μια αριστερά που δεν θα είναι φοβική και στο περιθώριο των εξελίξεων. Η δεύτερη ήταν η κρίση –πολιτική, κοινωνική, οικονομική- που μαστίζει τη χώρα μας αλλά και άλλα ευρωπαϊκά κράτη στον έναν ή στον άλλο βαθμό. Είπα ότι φθάνει πια με τους επαγγελματίες πολιτικούς, αυτούς που δεν έχουν εργασθεί ποτέ τους και πουθενά και που έφεραν τη χώρα στην χρεωκοπία.

3.Όσον αφορά την οικονομική πολιτική της χώρας, εκτιμάτε ότι
υπάρχουν περιθώρια για αυστηρότερα μέτρα;

Δεν υπάρχουν περιθώρια για αυστηρότερα οριζόντια μέτρα. Χρειάζονται όμως αυστηρά μέτρα που δεν έχουν παρθεί, η πάταξη της φοροδιαφυγής για παράδειγμα. Εκεί πρέπει να μέτρα να είναι πολύ αυστηρά. Δεν μπορεί η Ελλάδα να παραμείνει παράδεισος των φοροφυγάδων.

4.Από την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου τι προσδοκάτε;

Προσδοκώ μια δυνατή ΔΗΜΑΡ και μια βουλή με προοδευτική πλειοψηφία που θα μπορέσει να απαγκιστρωθεί από τους επαχθείς για τις χαμηλόμισθες κοινωνικές τάξεις όρους της δανειακής σύμβασης και νέα πρόσωπα που δεν έχουν διαβρωθεί από το πολιτικό σύστημα. Με την ελπίδα ότι από όποιο κόμμα και αν είναι θα συμβάλλουν στην ανανέωση του πολιτικού σκηνικού. Για να γίνω πιο συγκεκριμένη θα πω ένα παράδειγμα: Όλο και πιο συχνά, οι πολιτικοί από το φόβο του πολιτικού κόστους, δεν μπορούν πια να πουν τα πράγματα με το όνομά τους και υποκύπτουν σε έναν λαϊκισμό, μπλε, πράσινο ή κόκκινο, δεν έχει σημασία. Αυτό πρέπει ν’ αλλάξει και δυστυχώς όσοι είναι επαγγελματίες πολιτικοί δεν μπορούν να λειτουργήσουν παρά μόνον στο πλαίσιο του συστήματος που τους διαμόρφωσε.

5.Όσον αφορά την εκλογική περιφέρεια στην οποία είστε υποψήφιος τι έχετε να προτείνετε;

Ο Πειραιάς είναι μια πόλη που εγκαταλείπεται σταδιακά στην τύχης της. Και δυστυχώς, η τύχη της δεν είναι η καλύτερη. Το ιστορικό της κέντρο αδειάζει, τα εμπορικά καταστήματα λιγοστεύουν, ο πληθυσμός της μειώνεται, οι ελεύθεροι χώροι μειώνονται, οι πλατείες της γεμίζουν από τραπεζοκαθίσματα, και πολλά άλλα. Ο Πειραιάς χρειάζεται ένα σχέδιο για την επόμενη ημέρα, ένα σχέδιο που να του ξαναδίνει ζωή και ανάπτυξη. Και μπορεί να το έχει. Έχει ένα σπουδαίο λιμάνι που είναι σήμερα αποκομμένο οικονομικά και κοινωνικά από την πόλη, έχει μια πλούσια ιστορία που παραμένει ανεκμετάλλευτη και ανθρώπους, Πειραιώτες που αγαπούν την πόλη τους και θέλουν να την δουν να προκόβει. Οι προτάσεις μου αφορούν συνεπώς τις πληγές της πόλης και αποσκοπούν στην ανάπτυξή της.

___________________________________________________________________________________

Παναγιώτης Αγγελόπουλος :Υποψήφιος Βουλευτής Β Αθηνών ΝΔ

 1.Πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε ενεργά με την πολιτική;

 Είμαι ένας νέος άνθρωπος, ένας νέος πολιτικός. Δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα από 15 ετών. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα της ανανέωσης στην πολιτική, ήρθε η ώρα να μπουν μπροστά νέοι άνθρωποι, με νέες ιδέες, νέα νοοτροπία.
Πρέπει να τα αλλάξουμε όλα στη χώρα μας και είναι η ευκαιρία να τα αλλάξουμε τώρα.

 
  2.Όσον αφορά την οικονομική πολιτική της χώρας σας, εκτιμάτε ότι υπάρχουν περιθώρια για αυστηρότερα μέτρα;

 
Είναι σαφές ότι η περιοριστική πολιτική έχει φθάσει στα όριά της. Δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια για μειώσεις μισθών και περισσότερους φόρους.
Αυτή η πολιτική οδήγησε την ελληνική οικονομία σε μια πρωτοφανή ύφεση, μια ύφεση που τείνει να γίνει αυτοτροφοδοτούμενη, αφού οδήγησε σε μείωση των κρατικών εσόδων και συνεχή ανάγκη για νέα φορολογικά μέτρα.
Πρέπει να μπει ένα τέλος σ’ αυτή τη λογική.

Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν οδηγεί πουθενά.
Τώρα, είναι η ώρα για ανάπτυξη.
Αλλά για την ανάπτυξη που να μη βασίζεται στα δανεικά, μια ανάπτυξη εξωστρεφή, που να αναδεικνύει την υγιή επιχειρηματικότητα.

3. Από την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαϊου τι προσδοκάτε;

Μια καθαρή εντολή για μια σταθερή, αξιόπιστη διακυβέρνηση που να εστιάζει με σοβαρότητα στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας μέσα από νέα αναπτυξιακά εργαλεία.
Προσδοκώ δηλαδή μια καθαρή εντολή για τη Νέα Δημοκρατία, το μόνο κόμμα που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

4. Όσον αφορά την εκλογική περιφέρεια στην οποία είστε υποψήφιος τι έχετε να προτείνετε;

Η Β΄ Αθήνας είναι μια περιοχή που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση.
Εδώ έχουμε υψηλά ποσοστά ανεργίας, εδώ έχουμε μαζικά κλεισίματα μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Το πρόβλημα με τη Β΄ Αθήνας είναι ότι έχουμε πολλούς πολίτες που ενώ είναι στα όρια φτώχειας είναι εκτός του πλαισίου στήριξης του κοινωνικού κράτους.
Για παράδειγμα οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που δεν έχουν δουλειά δεν μπορούν να έχουν επίδομα ανεργίας ενώ πολλοί άλλοι δεν μπορούν να απευθυνθούν στις υπηρεσίες πρόνοιας.
Η Β΄ Αθήνας λοιπόν, είναι μια πρόκληση μάχης για έναν νέο πολιτικό. Είναι μια περιφέρεια με προβλήματα αλλά και μια περιφέρεια με υψηλό ανθρώπινο δυναμικό.
Η Αθήνα έχει τεράστιες δυνατότητες για ανάπτυξη.
Πρέπει και μπορεί να μπει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Η Αθήνα διοργάνωσε Ολυμπιακούς αγώνες , είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες πόλεις του κόσμου, είναι μια πόλη με παγκόσμια σύμβολα.
Η Αθήνα θα μπορούσε να έχει αρκετά εκατομμύρια επισκεπτών κάθε χρόνο που θα έδιναν μια τεράστια αναπτυξιακή ώθηση σ’ ολόκληρη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου