Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΓΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ





Το άρθρο δεν είναι διαφημιστικό .Η Κωνσταντίνα Μπελιμπασάκη είναι θεραπεύτρια και τα καλλυντικά αυτά είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας υπεύθυνης έρευνας και προσωπικής της δουλειάς.Θεωρούμε ότι μόνο καλό μπορεί να μας κάνουν τετοια καλλυντικά σε αντίθεση με τα περισσότερα του εμπορίου που ΄΄κρύβουν΄΄κάτω απο τις λαμπερές συσκευασίες τους ιδιαίτερα επιβλαβή συστατικά για την υγεία μας και για το περιβάλλον.





Κωνσταντίνα Μπελιμπασάκη 
Τηλ.: 693-2727895
Πώς δημιουργώ τις κρέμες μου
Στις κρέμες που παρασκευάζω χρησιμοποιώ:
  • φυσικό ενυδατικό παράγοντα NFF. Ο NFF είναι ένα αγνό, φυτικής προέλευσης συστατικό που αντικαθιστά πολύ επιτυχώς τα ζωικής προέλευσης κολλαγόνο & ελαστίνη, που συνήθως χρησιμοποιούνται ως ενυδατικά συστατικά στις κρέμες. Ο NFF κατακρατά την υγρασία στο δέρμα κατά 60-70% περισσότερο σε σχέση με κρέμες που δεν τον περιέχουν.
  • φυτικά έλαια (λάδια) & αιθέρια έλαια πρώτης ποιότητας, τα περισσότερα, οργανικής καλλιέργειας, ώστε να ελαχιστοποιείται και όποιος κίνδυνος πρόκλησης αλλεργικής αντίδρασης· ειδικά τα αιθέρια έλαια που προέρχονται από εσπεριδοειδή (που αποστάζονται με έκθλιψη των καρπών τους) χρειάζεται πάντα να είναι οργανικής προέλευσης επειδή, έτσι, διασφαλίζεται ότι δεν φέρουν κατάλοιπα από φυτοφάρμακα.
  • βιταμίνες (Ε, Α, Β5, C). Θεωρείται ότι ενισχύουν τις λειτουργίες των κυττάρων του δέρματος και την παραγωγή κολλαγόνου, κατακρατούν υγρασία και προστατεύουν την επιδερμίδα μας, δρουν αντιοξειδωτικά και παρεμποδίζουν την καταστροφή του συνδετικού ιστού του δέρματος.
  • αλόη βέρα και ανθόνερα οργανικής προέλευσης με μαλακτική, ενυδατική, αναγεννητική δράση στην επιδερμίδα
  • σκουαλάνη (προέρχεται από ελαιόλαδο) που αυξάνει το άπλωμα των λιπαρών ουσιών και λαδιών στο δέρμα
  • εκχύλισμα αγγουριού που μειώνει τις σακούλες κάτω από τα μάτια και τους μαύρους κύκλους, μαλακώνει και δροσίζει
  • υαλουρονικό οξύ (όπου προστίθεται) από ένζυμα που προέρχονται από βιοζύμωση βακτηρίων και όχι από πουλερικά (λειριά κόκορα), όπως συνηθίζεται στο εμπόριο. Γενικά, το υαλουρονικό οξύ ενυδατώνει, ενώ προσδίδει στο δέρμα μας απαλότητα και όγκο-γέμισμα, υποβοηθώντας, έτσι, την εξάλειψη των ρυτίδων.
  • γαλακτοματοποιητές που προέρχονται από φυτικά έλαια και όχι από λίπη χοιρινών και γι' αυτό χρησιμοποιούνται και στη βιομηχανία τροφίμων για χορτοφάγους. Στη Σκανδιναβία χρησιμοποιούνται και στην παρασκευή παγωτού για χορτοφάγους. Δεν χρησιμοποιώ τους πολύ επιβλαβείς για την υγεία γαλακτοματοποιητές βόραγα και τριεθανολαμίνη. Έρευνες έχουν δείξει ότι ο βόραγας προκαλεί καρκινογένεση. Στη Σκανδιναβία απαγορεύεται να χρησιμοποιείται σε προϊόντα για παιδιά επειδή προκαλεί αναιμία. Η τριεθανολαμίνη παράγεται από τη βιομηχανία πετρελαίου και μπορεί να ερεθίσει σοβαρά τα μάτια και το δέρμα. Διεισδύει στο δέρμα και μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο συκώτι. Επίσης, όταν ενώνεται με ιόντα νατρίου – που συχνά ανευρίσκονται στο πόσιμο νερό και σε πολλά προϊόντα κρέατος – παράγει μία καρκινογενή ουσία, την Νιτροσαμίνη.
  • ήπια φυτικής προέλευσης συντηρητικά για την αύξηση του χρόνου ζωής του προϊόντος χωρίς τον κίνδυνο ανάπτυξης βακτηρίων και μυκήτων. Δεν χρησιμοποιώ το αμφιλεγόμενο συντηρητικό Parabens.
Χειροποίητες ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ Κρέμες ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ νεανικής επιδερμίδας 50ml, 22€
ΚΡΕΜΑ ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ (πιο πλούσια από την προηγούμενη) 50ml,22€
ΚΡΕΜΑ ΩΡΙΜΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ 50ml, 22
ΚΡΕΜΑ ΛΙΠΑΡΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ή ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ 50ml, 22€
ΚΡΕΜΑ ΜΑΤΙΩΝ 50ml,22€
ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΚΡΕΜΑ Δείκτης προστασίας (SPF) 20 50ml,22€
Προστασία από τις ακτίνες UVA, UVB, αλλά και από τις UVC σε ποσοστό 90%.
Περιέχει λάδια με Φυσικό Αντηλιακό Δείκτη και, επιπλέον, Microfine Titanium Dioxide (μικροσωματίδια από διοξείδιο του τιτανίου, φυσικό ορυκτό), ένα ανόργανο συστατικό που δεν προκαλεί αντιδράσεις, γι’ αυτό αποδεκτό παγκοσμίως ως φυσικός αντηλιακός παράγοντας.
Σε όλες τις παραπάνω κρέμες μπορεί να προστεθεί υαλουρονικό οξύ
Serum (για ξηρότητα, αφυδατωμένη επιδερμίδα) 50ml, 25€
(με βιτ. Ε & Α, εκχύλισμα καλέντουλας δυναμοποιημένης, εκχύλισμα αγγουριού, αιθέρια έλαια με ενυδατικές και αναπλαστικές ιδιότητες)
Ένα serum είναι μείγμα καλλυντικών λαδιών που απορροφώνται εύκολα από την επιδερμίδα. Περιέχει αντιοξειδωτικά (βιταμίνες και εκχυλίσματα) και Ωμέγα λιπαρά οξέα, που είναι απαραίτητα για την ελαστικότητα της επιδερμίδας & την αποφυγή ξηρότητας. Τα serums βοηθούν να μειωθούν τα σημάδια γήρατος που υπάρχουν στο πρόσωπο και γύρω από τα μάτια.
Απλώνουμε, συνήθως, βράδυ και αφού έχουμε καθαρίσει το πρόσωπο. Μπορούμε, επίσης, να το βάζουμε κάτω από την κρέμα ημέρας.
100% Φυτικό Ζελέ καθαρισμού προσώπου & ντεμακιγιάζ 250ml,11€

1 σχόλιο:

  1. Πολλές γυναίκες έχουν δει θεαματικά αποτελέσματα από το πόσιμο κολλαγόνο. Βοηθάει στην αντιμετώπιση επίμονων ατελειών

    ΑπάντησηΔιαγραφή