Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ Η ΜΠΛΟΦΑ ΤΗΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ?





Μέχρι το Σάββατο το βράδυ ακούγαμε από τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά ότι το δίλημμα είναι ευρώ ή δραχμή -με τον ΣΥΡΙΖΑ να ταυτίζεται με τη δραχμή- και ότι το Μνημόνιο είναι δεσμευτικό και αδιαπραγμάτευτο και τη Δευτέρα επρόκειτο να καταρρεύσει το σύμπαν και να μην υπάρχουν λεφτά για μισθούς και συντάξεις, ούτε καν ρεύμα.
 Ξημέρωσε η Δευτέρα και όχι μόνο δεν επιβεβαιώθηκε η συντέλεια, αλλά, αντιθέτως, από το εσωτερικό και από το εξωτερικό άρχισαν, αν όχι να εκπέμπονται τα αντίθετα μηνύματα, τουλάχιστον να αμβλύνονται τα προηγούμενα. Από το υπουργείο Οικονομικών υπάρχει η διαβεβαίωση ότι οι μισθοί και οι συντάξεις είναι εξασφαλισμένα. Από τις Βρυξέλλες καθησυχάζουν ότι δεν τίθεται ζήτημα μη καταβολής της επικείμενης δόσης ούτε κινδυνεύει να σκάσει το ομόλογο της 17ης Μαΐου. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ, από 'κει που χαρακτηριζόταν ως κόμμα της δραχμής, τώρα χαιρετίζεται ως κόμμα του "ευρωπαϊκού τόξου".
Άρα δεν έπιασε η μπλόφα; Δεν πέρασαν οι εκβιασμοί; Κατάλαβαν πως με τη στάση τους περισσότερο πώρωσαν παρά φόβισαν τους ψηφοφόρους στην Ελλάδα; Το μετεκλογικό σύνθημα του Ολάντ για "το τέλος της λιτότητας" αδυνάτισε τη θέση τους; Όλα αυτά ισχύουν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα εγκαταλείψουν τη μάχη ή ότι θα αλλάξουν όπλα. Αυτά που τους σκάσανε στα μούτρα θα επιχειρήσουν να τα κάνουν τώρα να σκάσουν πάνω στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι προφανές πως δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν αμαχητί τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει την εξουσία και να καταγγείλει το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση.
Οποιαδήποτε λύση όμως που περιλαμβάνει τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή το καταδικασμένο μνημονιακό μπλοκ, ακόμα κι αν πετύχει να τραβήξει μερικούς βουλευτές, θα είναι απολύτως θνησιγενής. Δεν θα φτάσει καν τον Ιούνιο να περάσει τα μέτρα των 11 δισ. Ακόμα χειρότερα: Δεν θα είναι καν σε θέση να υποδεχθεί τα όποια μέτρα χαλάρωσης υπαινίσσονται πλέον ακόμα και οι Βρυξέλλες. Έχουν ανάγκη από νομιμοποίηση, την οποία όχι μόνον δεν διαθέτουν, αλλά ταυτόχρονα ό,τι ακουμπάνε λερώνεται. Χρειάζονται ένα άλλοθι, το οποίο κανείς δεν τολμά να τους δώσει.
Η τακτική που επιλέγουν έχει τις εξής αλληλοσυμπληρούμενες εκδοχές, που έχουν ως στόχο να κερδίσουν χρόνο και να χρεώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ την αναπόδραστη νέα προσφυγή στην κάλπη. Και πώς το κάνουν; Φέρνοντας, υποτίθεται, τον ΣΥΡΙΖΑ αντιμέτωπο με τις ευθύνες του: "Σας στηρίζουμε να πάτε, να δούμε αν είστε μάγκες μπροστά στη Μέρκελ". Δεν υπάρχει όμως στήριξη αξιόπιστη από τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά, που έχουν νομοθετήσει το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση και έχουν στείλει και επιστολές πιστής εφαρμογής. Οι πολιτικές που ψήφισαν είναι ενεργές, κάθε μέρα που περνάει καταστρέφουν τους εργαζόμενους. Και δεν κάνουν πίσω. Μόλις προχθές, με το ένα ποδάρι στον τάφο, η κυβέρνηση Παπαδήμου, Βενιζέλου, Σαμαρά έδωσε 18 δισ. στις τράπεζες. Στις εκλογές νόθευσαν τη βούληση του λαού με το μπόνους των 50 εδρών. Τέρμα η κοροϊδία!
πηγη www.avgi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου